Hírek & Tanácsok

Ingatlan eladással és vásárlással kapcsolatos információk

Alig maradt időm, hogy másik lakást találjak

Segítség! Alig maradt időm, hogy másik lakást találjak

Loading

Segítség! Alig maradt időm, hogy másik lakást találjak!

Sok olyan vevőjelölttel találkoztam már, akikről kiderült, hogy szorult helyzetbe kerültek egy adásvételi szerződés megkötését követően. Nem is az anyagiak tekintetében, hanem az „új” lakás keresésére maradt időtartamot illetően.

Mi történt velük?

Valamilyen okból kifolyólag rövid kiköltözési határidőt határoztak meg a szerződésben. Ezzel nem lenne baj, abban az esetben, ha az eladott ingatlanból van hova menniük, akár átmenetileg, akár véglegesen.

Abban az esetben viszont, ha az eladott lakásból egy újonnan vásárolt lakásba kell költöznünk (és ez a gyakoribb), nem szabad saját magunkat nehéz helyzetbe sodorni!

Úgy kell megállapodni a potenciális vevővel az alku során, ha szükségünk van 2 vagy akár 3 hónapra ahhoz, hogy új ingatlant találjunk, hogy a birtokba-adás napja ne legyen korábban, mint 60 vagy akár 90 nap. Sokan megfeledkeznek arról, hogy egy ajánlathoz nem csak az ingatlan vételára tartozik, hanem minden más jelentős tényező, ami kihatással van az ügyre. A birtokba-adás időpontja, a finanszírozás módja és annak határideje mind-mind ugyanolyan fontos feltétel, amit az adásvételi szerződésben le kell fektetni, ergo ezekben a kérdésekben már előtte meg is kell állapodni. Ne utólag kapjunk a fejünkhöz, amikor már késõ, hogy valamire nem figyeltünk oda a szerződés megkötése előtt. Nem kötelező számunkra lehetetlen feltételekkel szerződni senkivel!

Megjegyzés:

Az ilyen helyzetbe került ügyfelek (mint utóbb kiderült) maguk próbáltak boldogulni az ingatlanuk eladásával. Nincs azzal semmi probléma, ha valakinek nincs szüksége szakértőre az ingatlana eladásához (mert életében jelentős számú ingatlant adott már el, van tapasztalata, esetleg foglalkozott már ezzel), viszont a saját érdekünkben, ha egy kicsit is úgy érezzük, hogy nincs kellő rálátásunk az átlagember legjelentősebb vagyonának sokszor bonyolult értékesítési folyamatára, akkor bízzuk inkább profikra ingatlanügyeinket.

Ha további ingatlaneladással illetve vétellel kapcsolatos hasznos információra van szükséged, vagy pusztán érdekel az ingatlanpiac, kövess minket és lájkold a Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/Classingatlanok

06-70-775-18-49
CLASSINGATLAN

További ingatlan vásárlással kapcsolatos cikkünk: Ingatlankeresés Okosan