Hírek & Tanácsok

Ingatlan eladással és vásárlással kapcsolatos információk

Informálódjunk Kérdezzünk

Informálódjunk kérdezzünk! – Ingatlankeresés okosan

Loading

Ha ingatlant keresünk Informálódjunk kérdezzünk!

Tegyük fel, hogy sikerült magunkban körvonalazni az igényeinket és a lehetőségeinkkel is tisztában vagyunk. A következő lépésben az aktuális kínálatot böngészve kiválaszthatjuk a potenciális ingatlanokat, amelyek megtekintésre érdemesek.

Hogyan tegyük?

Alaposan vizsgáljuk meg a hirdetéseket!

Ez sajnos nem merül ki a képek végigpörgetésével.

El kell tudnunk olvasni a hirdetés részleteit és a szövegét is. Nem is gondolnánk, hogy mennyi minden kiderül egy alapos és informatív hirdetésből. Ha netán hiányos a hirdetés, akkor is derítsük ki a számunkra fontos paramétereket.

A hirdetés áttanulmányozása után fogalmazzuk meg a kérdéseinket és gyűjtsük össze egy papírra. Ezután hívjuk fel bátran a hirdetőt és már a megtekintés előtt minden lényeges részletet egyeztessünk, akár a megbízott értékesítővel, akár a tulajdonossal. Dolgoztassuk meg őket egy kicsit! 🙂 Sokszor már egy ilyen telefonbeszélgetés során kialakulhat egy kölcsönös szimpátia. (Vagy akár az ellenkezője.)

Kérdezzünk rá mindenre, ami nem egyértelmű számunkra a hirdetésből, de kizáró ok lehet a megtekintésre. Aki tényleg szeretné eladni az ingatlant az őszintén fog válaszolni mindenre.

Az ingatlanosnak és a tulajdonosnak sem áll érdekében úgy bemutatni az ingatlant, hogy már előre tudva lévő, hogy semmi esély sincs az üzletkötésre. Senki nem szeretne felesleges kilométereket róni, illetve a vasárnap estéjét egy luftmutatásra pazarolni.

Legyünk hatékonyak már a keresési fázisban is! Egy pár perces telefonbeszélgetés még mindig sokkal olcsóbb, mintha feleslegesen utaznánk „X” kilométert egy olyan ingatlan megtekintéséért, amit már otthonról a székből ülve is elvetettünk volna, ha tudtuk volna, hogy mennyit kell rá költeni és még csak garázs sincs és különben is egymásba nyílnak a szobák, stb.

Ha további ingatlaneladással illetve vétellel kapcsolatos hasznos információra van szükséged, vagy pusztán érdekel az ingatlanpiac, kövess minket és lájkold a Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/Classingatlanok

06-70-775-18-49

Hasonló jó tanácsokat olvashat az Ingatlankeresés Okosan cikkünkben.

Tudni szeretné, hogyan alkudjon eredményesen? Olvassa el a Hogyan alkudjunk ingatlan vásárlásakor? cikkünket.