Hírek & Tanácsok

Ingatlan eladással és vásárlással kapcsolatos információk

Új CSOK PLUSZ Törvény 2024

Az Új CSOK Plusz Törvény: Részletek és Információk

Loading

Az Új CSOK Plusz Törvény: Részletek és Információk

A CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény program régóta segíti a magyar családokat az otthonteremtésben. Azonban most új fejlemények vannak a CSOK terén, ugyanis bevezették az Új CSOK Plusz Törvényt. Ez a törvény további kedvezményeket és lehetőségeket nyújt azoknak, akik szeretnének saját otthont teremteni.

A törvény célja, hogy még több családnak segítséget nyújtson az ingatlanvásárlásban vagy építésben. Az új törvény lehetővé teszi, hogy a már meglévő CSOK igénylők is újra pályázhassanak, és további támogatást kapjanak.

Akár 10 millió Forint kedvezmény

Az új törvény alapján a kedvezményes hitel összege akár 50 millió forint is lehet, attól függően, hogy hány gyermeket nevel a család. Ezen felül, az új CSOK Plusz törvény törvény lehetővé teszi, hogy a CSOK összegét felhasználják az ingatlan vásárlási költségeire, a lakás felújítására vagy akár a hitel törlesztésére is.

A törvény részletes feltételeit és igénylési folyamatát a Magyar Kormány honlapján találhatják meg az érdeklődők. Fontos, a törvény értelmében bizonyos feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy jogosultak legyenek a támogatásra.

Tekintse meg a kormányinfo vieóját az új CSOK Plusz törvényről, egyelőre még csak itt hallhatjuk a részleteket. A részletszabályok elvileg novemberre készülnek el.

Addig is összegezzük a főbb pontokat

  • a kistelepüléseken és a városokban is
  • a felvehető hitel gyerekszám függvényében 15, 30, vagy 50 millió forint
  • a kamat mértéke 3 %
  • önrész: 10 %, felújításnál, bővítésnél 20%
  • futamidő: 10-25 év
  • az édesanyák 41 éves korukig vehetik fel
  • telekvásárlásra nem igényelhető
  • legfeljebb 80 millió forintért lehet első lakást vásárolni
  • az első évben nem kell tőkét törleszteni, csak kamatot fizetni
  • ingyenes típustervekkel segítjük az építkezőket

Fontos megjegyezni, hogy a Falusi CSOK támogatás marad.

Akit érdekel, Minden amit a CSOK-ról tudnod kell című cikkünkben összehasonlíthatja a jelenleg érvényben levő CSOK törvénnyel, hogy eldöntse számára melyik a kedvezőbb.

Az Új CSOK Plusz Törvény egy nagyszerű lehetőség a családok számára, akik szeretnének saját otthont teremteni vagy meglévő otthonukat felújítani. A törvény segítségével könnyebben megvalósíthatják álmaikat és biztosítani tudják a gyermekeik számára a stabil és kényelmes környezetet.